Zvěřina se nakrájí na tenké lístky, blány sloupnou a naklepou. Z ostatního masa se udělá takto nádivka: useká se a s ním za polovic másla. Zatím se namočí houska do mléka nebo vody, v ubruse se vytlačí a dá na pekáček, přidá k ní za polovic másla a nad ohněm se hladce utře, když vychládne, přidá se k ní usekané maso a obé se utluče v hmoždíři, osolí, přimíchají 3 žloutky a ze tří bílků sníh, pekáč se pomastí, maso do něho naklade, pomaže nádivkou a do prostřed se nalije následující směs: smíchá se půl. kilogr. mouky, 3 celá vejce, 3 žloutky, trochu cukru, několik lžic kvasnic nechá se chvíli toto řídké těsto na teplém místě, aby zakynulo; vše se přikryje zbytkem nádivky, která se urovná, pokryje, postaví do nádoby s vařící vodou a v troubě upeče, pak vyklopí a přidá žampiónová omáčka.