Připravený krocan se pomastí, popráší moukou, posolí, podlije polévkou a tak dlouho vaří, až skoro změkne. Zatím se vaří 120 gramů rejže v polévce, ale nesmí úplně změknouti. Když rejže poněkud vychládne, přidají se 3-4 žloutky, kousek másla a sůl.

Pak se vymastí pekáč na kterém má místo krocan i rejže, vyloží čistým papírem, který se opět pomastí, strouhanouu houskou posype a rejží  vyloží, lžicí, která se namáčí v rozkloktaném vejci se rejže všude stejně urovná.  Krocan se položí do rejže, přilije trochu omáčky, aby rejží nepronikla; mohou se přidati lanýže a žampiony. Krocan se přikryje rejží, která se pomaže vejcem, posype strouhanou houskou a peče se 1 a 1/2 hodiny ve vyhřáté troubě. Omáčka, která zbyla, se smíchá zvlášť s několika žloutky. Když se má krocan nésti na stůl, poklopí se na pekáč mísa, pekáč se zdvihne a papír odstraní. papír se musí dobře namastiti, sic jinak se na rejži přilepí. Omáčka se přidá ve zvláštní nádobě.