Udělá se lehké těsto ze 750 gr. bílé mouky, 4 celých vajec, 2 žloutků, 60 gr. cukru, 240 gr. másla, 2-3 lžic dobrých kvasnic a asi čtvrť litru mléka, těsto se pořádně vypracuje, posype moukou, přikryje a postaví na teplé místo, aby zkynulo, pak se dá na vál, opět se rukama propracuje, nakrájí na kousky, v rukách zakulatí a pokladou se na plech, na kterém jest prostřený ubrus poprášený moukou, plech se postaví do tepla, aby pěry zkynuly, forma se pomastí máslem, pěry do ní narovnají, přikryjí pokličkou, na kterou se dá žhavé uhlí a pekou se půl hodiny. Když se nemusí poklička často oddělávati, budou pěry dobré. Zatím se vaří 3/4 litru smetany s cukrem, přimíchá 4-5 žloutků, částí smetany se pěry polijí a ostatní se dá ve zvláštní nádobě na stůl.