Rýže se ve vodě povaří, voda slije a rejže dovaří ve mléce s cukrem a máslem, ale musí býti tuhá. Jakmile vychládne, smíchají se s ní 4 žloutky, celé vejce, pak se udělají ze směsi rýžové podlouhlé na dva prsty široké a na prst tlusté kousky, uhladí se nožem, který se ve vejci namočí, pomaží vejcem a posypou houskou a moukou, pak se upekou, posypou hodně cukrem, přejede nad nimi několikráte žhavou lopatkou, aby se cukr slil a urovnají namíse. Také se může rýži dáti podoba hrušky, do vnitř dáti zavařeniny třešňové a na másle upéci. Tím spůsobem se upraviti může i špenát. Opere se, uvaří, vytlačí, drobně useká, přidají 4 žloutky, kousek másla, 60 gr. cukru a tolik strouhané housky, aby se mohly dělati takové kousky jako z rejže upraví se na másle jako rejže, posypou cukrem a přejedou žhavou lopatkou.