Špenát se očistí, uvaří, vysype na síto, vytlačí a drobně useká. Na talíř špenátu přidává se následující: 230 gr. másla se ušlehá, až se zpění s 10 žloutky a špenátem, dvě hrsti strouhané housky, polovice sněhu z 10 bílků. Pak se pomastí mokrý ubrus máslem, posype strouhanou houskou, špenát do něho vloží, ubrus se pevně zaváže a vaří se pokrytý 1 a 1/2 hodiny ve vodě. Ze 120 gr. másla, 4 žloutků, lžíce mouky, 60 gr. cukru a půl litru mléka se udělá omáčka. Než se pudding nese na stůl, položí se na síto, rozváže se, ubrus se rozloží, mísa, na které má pudding zůstati, se naň poklopí a síto i s mísou obrátí, síto i ubrus se sejmou a omáčkou se pudding polije. Kdo chce míti omáčku zelenou, nechť protlačí lžicí usekaného špenátu sítem, napřed jej rozmíchá a s několika lžícemi omáčky a pak ostatní přilije.