Brzlík se otře, osolí, několikráte vypere, ve slané vodě uvaří a vloží do studené vody, aby zůstal bílý; položí se na síto, aby voda odtekla, očistí se, to, čeho chceme použiti se jemně useká, namočená houska se utřse s máslem, smíchá s usekaným brzlíkem, solí, 6 žloutky a smetanou, směsí touto se naplní střívka, místy se podváží, přistaví ve studené vodě k ohni a zvolna se vaří. Za několik minut se pokladou na ubrus, rozpustí se na pekáči máslo, vychládlé klobásky do něho vloží a nechají zvolna ohřáti; mohou se přidati ku zelenině.

Brzlík se otře solí, několikrát vypere, ve slané vodě uvaří a vloží do studené vody, aby zůstal bílý; položí se na síto, aby voda odtekla, očistí se, to, čeho chceme použiti se jemně useká, namočená houska se utře s máslem, smíchá s usekaným brzlíkem, solí, 6 žloutky a smetanou. Směsí touto se naplní střívka, místy se podváží, přistaví ve studené slané vodě k ohni a zvolna se vaří. Za několik minut se pokladou na ubrus, rozpustí se na pekáči máslo, vychládlé klobásky do něho vloží a nechají zvolna ohřáti; mohou se přidati ku zelenině.