K tomuto dortu třeba jest 640 gr. másla, 2 kilogr. mouky, půl kilogr. cukru, půl kilogr. přebraných, oloupaných, drobně usekaných jen sladkých mandlí, 12 vajec a zavařenina bez koření a octa upravená. Máslo se vypere jako na máslové těsto, mandle se drobně usekají jako strouhaná houska, pak se nasype 1 a 1/2 kilogr. mouky na vál, půl kilogr. se nechá na podsypávání, máslo se v ubruse osuší, roztrhá na kousky do prostřed mouky, mandle, cukr i vejce. Těsto se chvíli jako obyčejné těsto rukama propracuje, pak s z něho vyválí koláč takové formy, jakou má dort míti, položí se na papír, pomaže zavařeninou a na povrch se udělá mřížka z těsta, kolem se udělá na dva prsty okraj z papíru, přilepí obyčejným těstem, aby se dort nerozběhl, a zvolna se peče. Když je dort hotový, ušlehá se trochu bílek, přimíchá se lžíce cukru, pmaže tím dort a nechá se čtvrt hodiny sušiti. Ze zbytků se nadělají preclíčky a dort jimi ozdobí.