Vezme se půl kilogr. másla, 12 vajec, půl kilogr. cukru, 620 gr. mouky, máslo se zpění, přidají vejce jedno po druhém, cukr a mouka. Z těsta se namaží koláče as na půl prstu tlusté na papír a jednotlivě se upekou. Vezme se tolik zavařeniny třešňové, švestkové, malinové, revízové, jableční, ale vše bez koření a octa připravené, mnoho-li třeba, ovšem dostačí třešně a švestky. Zavařenina se osladí a rozředí vínem, upečené koláče jí pomaží tak tlustě, jak jsou samy tlusté, položí jeden na druhý, poslední se nechá suchý, stlačí se a úhledně kolem okrájí; pak se míchá dle velikosti dortu 240 gr. cukru se dvěma žloutky hodinu, vrchní koláč tím pomaže, kdyby to bylo husté, přidá se bílků, neboť se zde nemusí úzkostlivě šetřiti množství, nýbrž závisí na píli a zručnosti. Tím se dort polije  nechá se tak dlouho v troubě, až polévání utvrdne.